Saarijärvi

Jalasjärven kalastuskunta harjoittaa Saarijärvellä virkistyskalastustoimintaa ja venevuokrausta. Järveen istutetaan säännöllisesti lohikaloja.

Saarijärvi on 23 hehtaarin kokoinen matala järvi, jonka vesi on tyypilliseen pohjanmaalaiseen tapaan ruskea. Järven syvin paikka on 4 metria ja järvellä on yksi erittäin pieni saari

Saarijärvi sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Kurikan eteläosassa Jalasjärvellä lähellä Parkanon rajaa, 115 km etäisyydellä Tampereelta ja 125 km päässä Vaasasta. Kolmostietä kulkevalle kalastajalle se on mainio pistäytyä kalassa.

Jalasjärven kunta on rakentanut alueelle n. 200 metriä pitkän kalastuslaiturin. Kalastuslaiturin suunnittelussa on otettu huomioon liikuntarajoitteisten turvallinen ja helppo kalastaminen. Laituri on erinomainen paikka heittämiseen varsinkin perhokalastajille, mutta myös viehekalastajat pystyvät sen ansiosta kalastamaan huomattavasti suuremman alueen järvestä. Laiturin alla on usein myös kaloja suojassa, joten sen vierusta kannattaa myös kalastaa tarkasti ja heikkojen jäiden aikaan keväällä ja syksyllä on siltä käytännöllistä pilkkiä.

Laiturin eteläpäässä sijaitsee kotakeittiöllä varustettu taukokatos ja pohjoispäässä kalanperkauspaikka.

Järven etelärannalle on rakennettu liikkumista ja kalastusta helpottamaan 700 metrin mittaiset pitkospuut.

Saarijärven Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/jalasjarvensaarijarvi/
Ryhmässä ajankohtaiset asiat, kartat ja kalastajien kuvia. Liity mukaan.


Lupamaksut:

  • Päivälupa 18€, voimassa kirjoittamisvuorokauden loppuun (2 jalokalaa/lupa)
  • Kolmen (3) tunnin lupa 10€ (1 jalokala/lupa)
  • Venevuokra 2€/h
  • Venepaikka maksaa 17€/vuosi
  • Kahvila-Ravintola Karhunpesästä ostettuihin lupiin lisätään yhden euron suuruinen luvankirjoitusmaksu - Saarijärven päivä- ja kolmen tunnin lupia saa lupa-automaatista / myös mobiilimaksu verkossa (pysäköintialueen vieressä) ja Kahvila Karhunpesästä - Veneenvuokraus Kahvila Karhunpesästä - Vuosivenepaikka lunastetaan Veikon koneesta


Säännöt ja ohjeet:

  • Jäällä pilkkiessä saa käyttää kahta vapaa
  • Perämoottorin käyttö veneessä on kielletty
  • Kiinteät pyydykset on kielletty


Yhteystietoja:

Comments